Fine og ufine barnesanger

Kan en dachs bli venn med en laks? Kan steiner bli rasende? Og kan brennesle og manet bli til brennende kjærlighet? Tre musikanter mente diktene til Ingvild var pling i bollen, og skrev ut musikk på blå resept.

Kjøp på iTunes

Spotify

Pling har laget musikk til Ingvild H. Rishøis barnerimbok Pling i bollen – fine og ufine barnerimBoken fikk strålende anmeldelser, og ble tildelt Kulturdepartementets pris for beste billedbok i 2011. Rishøis rim peker tilbake på sjangerens store mestere, og Pling låner hemningsløst fra klassisk rock og pop. Men først og fremst er dette sanger for en ny generasjon; noen er rørende og lune, de fleste ville og underlige, og ikke sjelden går et mannskor helt bananas.

 

Pling består av Terje Nordby på vokal og gitar, Eirik Askerøi på vokal, gitar, bass, banjo, mellotron og mandolin, og Øystein Bergsvik på trommer, perkusjon, sag (en ekte sagivarius) og vokal. Pling har dessuten hatt gjester: Haddy N’jie synger «Voggesang», David Vaggen Sætre spiller kornett, og André Viervoll spiller alt han kommer over av tangenter. Platecoveret er designet av den prisvinnende illustratøren Bendik Kaltenborn, som også gjorde de opprinnelige illustrasjonene til Pling i bollen.

Fine og ufine barnesanger er produsert av André Viervoll og Eirik Askerøi, og spilt inn i Parachute Studio. Albumet utgis av OffTheRecords, og distribueres av Musikkoperatørene.