God be Good to You

The Beautybag tonesetter et av Hamsuns mindre kjente dikt, og omformer det til en ettertenksom ballade om lengsel og håp. «God Be Good to You», slippes 08. september 2023 og er første smakebit fra det kommende konseptalbumet «Hamsun Street», som kommer til høsten.

Sangen ble først innspilt med pumpeorgel og elgitar i et bedehus på Ørsta, og er en del av et større arbeid med å oversette og tonesette Knut Hamsuns dikt. Det er ikke første gang Hamsuns dikt har fått melodier, men denne gangen er tekstene oversatt til engelsk, og pakket inn i et vakkert jazzete og nedstrippet indie-pop-landskap.

Teksten i «God Be Good to You» er basert på Knut Hamsuns dikt «Febedigte 3», fra diktsamlingen «Det vilde kor». Temaet er kjærlighetssorg, ikke av typen klagende og mørk, men heller hvordan det å tilgi hverandre er et valg, og det å oppriktig ønske hverandre godt er et valg. I tittelen ligger det et følbart ønske om at det skal gå godt med den tidligere kjæresten.

I sangen forteller hun og han om det intense kjærlighetsforholdet som har tatt slutt, men som på tross av alt som har hendt, ender i tilgivelse og forsoning. Og Nygård og Walderhaugs stemmer klinger så vemodig og følelsesladet sammen, at vi husker noe vi selv har opplevd, og kanskje lengter etter. Vi lengter i alle fall etter resten av dette albumet.

«God Be Good to You» slippes 08. september 2023 og er den første singelen ut fra The Beautybags kommende konseptalbum «Hamsun Street». Med en tidløs og vakker melodi og et minimalistisk arrangement skaper de sammen en følbar stemning av vemod og lengsler som flyr i alle retninger. Vi loves både tårevåte ballader og energiske rytmer på albumet som slippes senere i november.