Herr Pedersen

Syngende bussjåfør og terapeut på skateboard
Det ryktes om Herr Pedersen at han er født med skateboard på beina, kjører buss, jobber som terapeut, er frontfigur i det ettertraktede Jokkecoverbandet 3 Verdiløse Menn og har meditert daglig i over 20 år. Nå er han straks aktuell med sitt tredje studioalbum, Danse Med Demoner, sammen med sin mangeårige bandkollega Yvonne Walderhaug på tangenter og kor. Yvonne lærte å synge før hun lærte å snakke og er selv anerkjent singer/songwriter. I 2021 gav hun ut plata Blame It On Me. Siden 2011 har hun vært medarrangør i den åpne låtskriverscenen One From The Heart, der Herr Pedersen er en fast gjest.

Lagt merke til på Oslos åpne scener og jam
Noen år tilbake ble Herr Pedersen for alvor kjent og lagt merke til på Oslos jamscene. Han skriver underfundige norske tekster med mening. Om alt fra dagsaktuelle samfunnsspørsmål, vennskap og relasjoner til mystikk og hverdagsfilosofi. Mange er de som har opplevd Herr Pedersen på scener som One From The Heart og Open Xpressions og som har merket seg hans fengende og energiske rytmer og melodier og særegne stemme. Indie, alternativ rock, folk og new wave er alle forslitte men treffende beskrivelser.

Vanskelig oppvekst, musikk som terapi
På den litt personlige siden er han vokst opp med en far som er alkoholiker. Livets paradokser ville ha det til at han også arvet noe av farens musikktalent og interesse. De tre første gitargrepene lærte han av faren som syvåring. Musikken har derfor vært en viktig terapeutisk luftekanal for ham opp igjennom livet. I dag jobber han deltid som samtaleterapeut i Oslo og har et bankende hjerte for folk som har det vanskelig.

Facebook-side

Herr Pedersen slipper seg løs. Foto: Jon Levi Pedersen