Pling

Pling består av Eirik Askerøi, Øystein Bergsvik, og Terje Nordby. Haddy N’jie er gjestevokalist og synger vuggevise. André Viervoll og Eirik Askerøi har produsert platen.

Pling har med «Ufine og fine barnesanger» laget en barneplate basert på den kritikerroste forfatteren Ingvild H. Rishøis tekster i barneboken «Pling i bollen», utgitt på Cappelen Damm. Platen slippes 21. april. Gled dere!

Pling og Ingvild utenfor Mølla der Pling bor. Foto: Richard Nygård
Øystein, Terje og Erik har fått Ingvild på besøk. Foto: Richard Nygård

Plingenting er som før.
Det var en gang tre glade musikanter som het Eirik, Øystein og Terje. De bodde i ei gammel mølle ved Akerselva. Så en dag kom dikteren Ingvild joggende forbi. Ingvild spurte dem: Kan en dachs bli venn med en laks? Kan steiner bli rasende? Og kan brennesle og manet bli til brennende kjærlighet? De tre musikantene mente Ingvild var pling i bollen, og skrev ut musikk på blå resept.
Og slik gikk det til at Pling snekret plate i mølla.Eller for å si det på en annen måte: Pling har laget musikk til Ingvild H. Rishøis barnerimbok Pling i bollen – fine og ufine barnerim. Boken fikk strålende anmeldelser, og ble tildelt Kulturdepartementets pris for beste billedbok i 2011. Rishøis rim peker tilbake på sjangerens store mestere, og Pling låner hemningsløst fra klassisk rock og pop. Men først og fremst er dette sanger for en ny generasjon; noen er rørende og lune, de fleste ville og underlige, og ikke sjelden går et mannskor helt bananas.Pling består av Terje Nordby på vokal og gitar, Eirik Askerøi på vokal, gitar, bass, banjo, mellotron og mandolin, og Øystein Bergsvik på trommer, perkusjon, sag (en ekte sagivarius) og vokal.

Pling har dessuten hatt gjester: Haddy N’jie synger «Voggesang», David Vaggen Sætre spiller kornett, og André Viervoll spiller alt han kommer over av tangenter. Platecoveret er designet av den prisvinnende illustratøren Bendik Kaltenborn, som også gjorde de opprinnelige illustrasjonene til Pling i bollen.

Fine og ufine barnesanger er produsert av André Viervoll og Eirik Askerøi, og spilt inn i Parachute Studio. Albumet utgis av OffTheRecords, og distribueres av Musikkoperatørene.