Smooth

Jaffres soulmaskin

Jaffre er poet, låtskriver og soulsanger. Stemmen hans er fra en svunnen tid, et ekko av Elvis og Jim Morrison, eller en skjeggete Antony Hegarty. Under sangen flyter det analoge synthlyder og dunkle, organiske rytmer. Hvileløst vander han langs de mørke smugene i åttitallets New Romantic.

I sin oppvekst gjorde Jaffre Jessheim om til en sump av blues og soul. Nå trer han inn i et Oslo innhyllet i pipetobakk, bourbon og ettermiddagssol. Stemmen runger, byen filleristes, hver dråpe vris ut, og ingen mann eller kvinne står uberørt.

«Smooth» er Jaffres første singel fra hans kommende album. Musikkvideoen utspiller seg på Oslos best bevarte tidsmaskin: Teddys softbar.

Jaffre (Jan-Fredrik Kjeldahl Løvlien) having smooth thoughts on his mind. Foto: Joachim Brodin

Romerike Blad:

Den nye låten til JAFFRE heter «Smooth» og er den første singlen fra hans album som utgis i 2017. JAFFRE heter egentlig Jan-Fredrik Kjeldahl Løvlien og er opprinnelig fra Jessheim.  JAFFRE er signet til det norske plateselskapet OffTheRecords som står bak produksjon av musikkvideoen og gir ut musikken. 

JAFFRE er poet, låtskriver og soulsanger. Stemmen hans er fra en svunnen tid, et ekko av Elvis og Jim Morrison, eller en skjeggete Antony Hegarty. Under sangen flyter det analoge synthlyder og dunkle, organiske rytmer. Hvileløst vander han langs de mørke smugene i åttitallets New Romantic.

I sin oppvekst gjorde Jaffre Jessheim om til en sump av blues og soul. Nå trer han inn i et Oslo innhyllet i pipetobakk, bourbon og ettermiddagssol. Stemmen runger, byen filleristes, hver dråpe vris ut, og ingen mann eller kvinne står uberørt. «Smooth» er Jaffres første singel fra hans kommende album. Musikkvideoen utspiller seg på Oslos best bevarte tidsmaskin: Teddys softbar. 

Låten er produsert av Tobias Eide Lasen og JAFFRE.