The Ghostship

The Ghostship er et dypdykk inn i Jaffres verden. Albumets hovedtema er hvor skjøre og skrøpelige vi mennesker er. Jaffre seiler gjennom ballader, blues, soul, jazzy grooves og spooky landskap. Her gjør man lurt i å holde på hatten!

Jaffres særegne og rungende stemme kommer virkelig til sin rett på The Ghostship på alt fra den vakre balladen «You» hvor Ingvild Andersgaard korer himmelsk, til den steinharde vokalen på låta «The Gun». Han spiller også flygel, og figurerer på bass, gitar og Fender Rhodes. Og alt etter dagsformen skriver han både på engelsk og norsk. I eposet «Nordal Sval» viser Jaffre sin særegne formidlingsevne, og tar lytteren med på en reise fra et badekar fullt av fluer, til vulkaner på Grenada.

Tom Vespestad legger ned feite grooves på trommer, og på singelen «Smooth» spiller Audun Kjeldahl Berntsen (Vincent Velur) på tangenter. Jazzmusikeren Michael Block gjør en gjesteopptreden på saksofon, og Torbjørn Holter fra Oslo Radio orkester sparker kraftig fra på bass på låten Drysset Hen.

Produsent på platen er Tobias Eide Larsen, i samarbeid med Jaffre. Albumet er Jaffres andre soloplate.

Jaffre back from the Ghost Ship. Photo: Joachim Brodin

Lytt til albumet på Spotify

Album: The Ghostship
Artist: Jaffre
Komponist og låtskriver: Jaffre
Katalognummer: OTR8015
UPC/EAN: 7071245419295
Plateselskap: OffTheRecords
Distribusjon: Musikkoperatørene
Releasedato: 24.11.2017